tisdag 16 mars 2010

Kvällsuppdatering

Idag var jag då en timme på Iris och jag måste säga att det var väldigt stor skillnad på mitt mående när jag gick hem idag jämfört med när jag gick hem sista dagen förra veckan. Jag kommer ihåg att jag inte släpade mig ner för trapporna i ett enda töcken idag på väg mot bilen! Det är sån stor skillnad så det är svårt att tro. Ni kan ju gissa om det var en lättnad för mig?

Att inte rumla ner för trapporna, ut på parkeringen så illamåendes och med tryckande huvudvärk och dalande smärtor i nacken att jag faktiskt idag såg det som var omkring mig. Jag var inte i den där kvävande bubblan som varit fylld med stress, ångest och lätt panik. Livet är underbart när man mår bra!

Vi hade även lite personliga samtal om hur vi tyckte att det gick på kursen. Nu har jag ju varit där i fyra veckor. Jag som trodde det skulle bli typ två dagar... Risken är nog stor att jag blir där i de hela åtta veckorna som var/är planerat. Försäkringskassan verkar ju ha tagit semester och eldat upp mina papper. Haha.. eller not.

Jag började timmen idag med att fortsätta fylla i ett material med en massa frågor om oss själva som vi har fått. Det heter Fokusera och är frågor som i slutändan ska hjälpa oss att veta mer om oss själva. Bra saker att ha koll på om man tex ska skriva ett CV eller liknande. Jag skrev även i vår "dagbok" som alla har. Jag skrev då om hur jag tyckte att det var idag och lite om förra veckan. Efter 20 minuter av det kände jag att jag började ta slut. Känslan av att inte förstå vad som står i häftet mitt framför dig började växa sig större. Det kan stå så enkla saker men jag får läsa dem om och om igen och ändå förstår jag inte. Sen börjar huvudvärken öka också, nacken kommer tätt efter. Om jag fortsätter att arbeta då faller det snabbt utför och då är det svårt att stoppa det. Jag tog en paus och gick ut och spatserade i korridoren lite. Hjälpte väl föga men gjorde ett nytt försök med materialet sen. Hann väl kryssa i några frågor till men det var i ett virrigt tillstånd. Kände hur illamåendet började tillta, huvudvärken började knacka på och ångesten var på väg.

Så på mitt lilla samtal sa jag som det var och vi kom fram till att jag skulle blanda praktik med teori. Alltså kanske de första 20 minuterna jag är där får jag jobba med materialet eller lyssna på föreläsningarna som är ibland. Sen ska jag ta en liten paus och efter det ska jag gå och göra något praktiskt med kroppen så att jag inte behöver koncentrera mig lika mycket. Det blir till att testa det nästa dag jag ska dit.




Här kommer ett försenat vecko schema;

MÅNDAG Vattengympa. Hemma igen för kroppen protesterar.

TISDAG Iris Hadar 13-14.

ONSDAG 11.00 Öppenvårdsteamet USÖ. 14.00 Frisören!

TORSDAG 11.00 St.Lukas. Andra mötet.

FREDAG Ev. Iris Hadar 13-14

LÖRDAG Oplanerat än så länge!

SÖNDAG Oplanerat än så länge!

2 kommentarer:

Anns/Ann-Sofie sa...

Hej! Vad skönt o höra att du idag kände att du mådde bra. Att du inte var i den där kvävande bubblan när du åkte hem från Iris Hadar. Hoppas Försäkringskassan hör av sig snart!!! Massor med värmande kramar från din Anns

Anns sa...

Hej igen! Kom på en sak till jag skulle skrivit här igår. Skönt att gå till frisören!! Få bli fin i håret o samtidigt lite ompysslad :) Kram kram Anns