tisdag 6 augusti 2013

Snart vardag igen

Idag är första dagen på länge som det känns lite som vardag igen. Magnus åkte nyss till jobbet för att fixa lite, jag sitter i soffan och bloggar. Ludvig har somnat ute på altanen. Snart ska jag antigen gå upp och göra om uppe i hallen/Ludvigs rum. Köpte ny byrå och bokhylla till hans rum innan vi för iväg. Hann dock bara montera möblerna så att plocka i hans kläder är kvar och ta bort den gamla fula trådbacken i hallen. Plus lite annat smått å gott. Så antingen blir det de, eller så blir det vila i soffan.
Kanske blir det sistnämnda... 

Om två veckor börjar inskolningen på dagis. Då börjar vardagen på allvar men den smyg startar redan nu. Som sagt, M är iväg en snabba till jobbet. Jag har försökt nå dagis chefen för att kolla så att vi har rätt till heltids plats på dagis även fast jag är hemma. Vilket de sagt ska vara ok om man är sjukskriven på 100%, vilket man kan säga att jag är. Min ersättning heter bara något annat än sjukskrivning.

På onsdag ska jag på möte. Så då drar vardagen igång lite mer för mig. Får vi se vad som sägs då efter alla dessa förbaskade turer i våras och sommarn. Min träning ska också igång på allvar nu. Som jag längtat och som jag ser fram emot det! Vilken dag jag tar som första dagen på gymmet är inte bestämt än. Hemma går också bra att börja med!


Vi kom hem från underbara Hangö härom kvällen. Det var sista inbokade semester trippen för i sommar. Som jag längtat efter att åka dit! Första gången för Magnus att besöka den lilla sommar staden i Finland. Det är en kust stad med havet på tre av fyra sidor. Vart du än far så är du nära havet, klippor och sand. Jag älskar det. Att hoppa på hojen och trampa iväg. Kvällar på klipporna. Hamnarna med alla båtar. Magasinen. Minnena är många därifrån, mycket historia finns också. Mina föräldrar kommer därifrån båda två. Jag känner mig uppväxt där med, spenderat varje sommar där när vi var små. I vårt alldeles egna hus på Ankargatan. Max fem minuters cykelfärd från havet. Om ens det.. Vi sålde huset för ett par år sedan, kan det redan bara tio..? Efter det blev det inte lika mycket tid där. Så denna tripp dit med mamma, pappa, syster, Magnus och Ludvig var så efterlängtad! 

Lejonen vid monumentet.


Vi kollade historiska minnen efter krigen. Historiska minnen efter all min släkt där, på båda sidor. Många gamla historier hörde vi. Många platser att besöka. Vi slappade, åt glass vid monumentet, gick på kvälls torget och köpte ärtor bl.a. Åt på restaurangerna i hamnen, hamnade på Surffibari i kanske stadens vackraste hus Casino. (Där även mor och far träffades!) och tittade och lyssnade (!) på alla båtar i Poker Run. Och ja för tusan! Låg på stranden och badade i havet!! Kort sagt, jag ville inte åka hem!!!


Några av båtarna i Poker Run.


Havet....



Inga kommentarer: